Lions zwemfestijn en KinderBeestFeest: een mooie twee-eenheid!

Op zondag 9 april was het weer zover: Lions club GIJS organiseerde weer haar jaarlijkse zwemfestijn. Op een schitterende zonnige zondagmiddag verzamelde 172 zwemmers zicht gegroepeerd in 27 teams. 
Locatie van dit festijn was het Friendship Sports Centre in Amsterdam. Gedurende deze dag werd door al deze teams vele honderden banen gezwommen onder enthousiast gejuich van de toeschouwers.
 
Alle teams hadden onder leiding van hun team captain sponsors aan zich weten te binden. Doel was gedurende 50 minuten zoveel mogelijk banen zwemmen om hiermee geld op te halen voor het jaarlijkse KinderBeestFeest in ARTIS. 
Hier wordt op vrijdag 9 juni voor de 18e keer een besloten feest georganiseerd voor ruim 1500 chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen met hun broers/zussen en hun ouders. Doel is om in ARTIS deze gezinnen een onbezorgde avond aan te bieden met naast alle dieren tal van leuke activiteiten.
 
Om dit doel te bereiken zetten ruim 1600 vrijwilligers zich in om bijna 5000 gasten te ontvangen in ARTIS. Samen met de diverse hulpverleningsdiensten worden alle gasten vanuit 42 instellingen met honderden voer -en vaartuigen naar ARTIS gebracht voor een onvergetelijke avond. Een waar spektakel in en rondom ARTIS!
 
Lions club GIJS is voor het KinderBeestFeest een zeer belangrijke partner. Naast het ophalen en doneren van een fors sponsorbedrag (mede door het zwemfestijn) zijn de leden van Lions club GIJS ook op de avond van het KinderBeestFeest zelf actief als vrijwilliger om onze gasten een super avond te bezorgen. Het bestuur van het KinderBeestFeest is naast alle andere sponsoren en vrijwilligers Lions club GIJS bijzonder erkentelijk en dankbaar voor hun fantastische hulp en bijdrage. Ook de komende jaren hopen wij weer op deze hulp en bijdragen te mogen rekenen!