Koco de Mascotte van het KinderBeestFeest


Op deze pagina leer je alles over Koco, de enige echte KinderBeestFeest-Mascotte!

Je kunt onder andere op deze pagina een filmpje vinden over hoe Koco aan zijn naam kwam. En we hebben een mooie kleurplaat voor je. Veel lees- en kleurplezier!

Waar komt Koco vandaan?
Het KinderBeestFeest bestond al een hele tijd voordat Koco om de hoek kwam kijken. In 2019 zou het 20-jarig jubileum gevierd worden. En wat is er nu leuker om dit te vieren met een eigen mascotte? Maar hoe moest die er uitzien? Daarom werd tijdens het KinderBeestFeest 2018 een wedstrijd georganiseerd: wie ontwerpt de KinderBeestFeest-mascotte?

Rhona

Meer dan 500 kinderen maakten een prachtige tekening. Daaruit werd het ontwerp van Rhona Louwersheim uit Purmerend gekozen. Rhona’s idee was een mascotte die een combinatie is de kleuren van het KinderBeestFeestlogo en verschillende beesten uit ARTIS: een ringstaartmaki, een olifant en een eend!

In april 2019 was er een VIP dag voor de winnares! Rhona werd samen met haar broertje en zusje, geheel in de traditie van het KinderBeestFeest, door een brandweerwagen met loeiende sirenes naar ARTIS gereden.

Met een welkomstdrankje en wat lekkers kreeg Rhona haar fantasiedier als mascotteknuffel te zien. Ze mocht de mascotte als heuse winnares mee naar huis nemen. Hoe leuk is dat? Daarna mocht de hele familie een fijne dag beleven in ARTIS inclusief een heerlijk feestelijke lunch.

De avonturen van Koco in 2020
Toen het KinderBeestFeest in 2020 vanwege corona niet door kon gaan, beleefde Koco de nodige avonturen online. Met veel enthousiasme werd dit georganiseerd door Corina Vogel met medewerking van een aantal KBF vrijwilligers en hulpdiensten. Dat was te zien op Facebook en Instagram. Het avontuur van Koco was ontmoetingen met vrijwilligers van het KinderBeestFeest en hij was op zoek naar zijn naam. Die is uiteindelijk op de Watchparty in juni 2020 bekend gemaakt.

De avonturen van Koco in 2021

In 2021 ging het KinderBeestFeest wederom niet door. Koco wist dat helemaal niet en ging op zoek naar het KinderBeestFeest. Overal is hij geweest, zelfs bij de burgemeester van Amsterdam! Zijn avonturen waren maandelijks te bekijken op Facebook en op de KBF website (zie Festival). Er waren ook filmpjes met leuke interviews door Dieuwertje Blok met dierverzorgers bij de dieren die zij verzorgen en creatieve knutselopdrachtjes voor de kinderen met lieve juf Lotte en de vrolijke enthousiaste leerling Hoy.

Koco!

Koco is een echte persoonlijkheid geworden met een eigen stem en karakter. Hij staat positief in het leven en kijkt met verwondering naar de wereld om zich heen.

Die grappige, leuke, lieve Koco is in ieders hart gesloten en is hij niet meer weg te denken bij het KinderBeestFeest!

Download de kleurplaat en geef Koco kleur!

Kleurplaat Koco

Filmpje hoe Koco zijn naam kreeg

De tekening van Rhona
Knuffels
Koco knuffels

Feestelijk graffiti bord