Koco de Mascotte van het KinderBeestFeest


Op deze pagina leer je alles over Koco, de enige echte KinderBeestFeest-Mascotte! Wie heeft Koco ontworpen en hoe komt hij aan zijn naam?

Ook vind je op deze pagina een filmpje over hoe Koco aan zijn naam kwam. En een mooie kleurplaat. Veel lees- en kleurplezier!

Waar komt Koco vandaan?
Het KinderBeestFeest bestond al een hele tijd voordat Koco om de hoek kwam kijken. In 2019 zou het 20-jarig jubileum gevierd worden. En wat is er nu leuker om dit te vieren met een eigen mascotte? Maar hoe moest die er uitzien? Daarom werd in 2018 tijdens het KinderBeestFeest een wedstrijd georganiseerd: wie ontwerpt de KinderBeestFeest-mascotte?

Rhona

Meer dan 500 kinderen maakten een prachtige tekening. Daaruit werd het ontwerp van Rhona Louwersheim uit Purmerend gekozen. Rhona’s idee was een mascotte te maken die een combinatie is van verschillende beesten uit ARTIS: een maki-aap, een olifant en een eend!

In april 2019 was het moment van de prijsuitreiking. Rhona werd samen met haar broertje en zusje, geheel in de traditie van het KinderBeestFeest, door een brandweerwagen met loeiende sirenes naar ARTIS gereden.

Daar zag Rhona hoe haar fantasiedier een heuse mascotte was geworden. Ze mocht de mascotte als knuffel mee naar huis nemen.

De avonturen van Koco
Inmiddels is Koco een echte persoonlijkheid geworden met een eigen stem en karakter! Koco staat positief in het leven en kijkt met verwondering naar de wereld om zich heen.

Toen het KinderBeestFeest in 2020 vanwege corona niet door kon gaan, beleefde Koco de nodige avonturen online. Dat was te zien op Facebook en Instagram. Koco had ontmoetingen met vrijwilligers van het KinderBeestFeest en was op zoek naar zijn naam. Die is uiteindelijk op de Watchparty in juni 2020 bekend gemaakt.

Ook in 2021 gaat het KinderBeestFeest helaas niet door. Maar toch is Koco van de partij! Zou hij zich weer in de nesten werken? We gaan het zien!

Bekijk het Video Festival

Iedere eerste vrijdag van de maand zijn er leuke nieuwe filmpjes te vinden op de website.

Ook is er een tekenles van juf Lotte en Hoy met kleurplaten van de dieren. En is er een wedstrijd! Ga snel naar het Video Festival.


Download de kleurplaat en geef Koco kleur!

Kleurplaat Koco

Filmpje hoe Koco zijn naam kreeg

De tekening van Rhona
Knuffels
Kocoknuffels

Graffiti bord