Vrijwilligers

Niet alleen tijdens de avond zelf, maar het hele jaar door werken vrijwilligers om het KinderBeestFeest mogelijk te maken. Bij elkaar zijn het er meer dan 1.500!

De voorbereidingen beginnen al direct na het eindigen van het feest en gedurende het jaar komen de diverse teams – vervoer, communicatie, bestuur, activiteiten – regelmatig bij elkaar. De meeste vrijwilligers doen mee op de dag zelf: van voorbereiden van de activiteiten in ARTIS tot het rijden met de hulpverlenersvoertuigen. Iedereen zet zich met veel liefde en positieve energie in voor de kinderen en hun gezinnen.

Wil jij je aanmelden als vrijwilliger?
Wil je weten of we nog mensen nodig hebben? Wij werken met een geautomatiseerd systeem: Digibeest. Registreer je hier met je voornaam, achternaam, e-mailadres en (mobiel) telefoonnummer. Jouw gegevens worden alleen door ons intern gebruikt en worden verder niet verspreid of gedeeld. 
Let op:

  • Zonder registratie in Digibeest kun je niet deelnemen als vrijwilliger aan het KinderBeestFeestt.
  • Je registratie betekent niet automatisch dat je ook mee kunt doen. We bekijken waar we nog mensen nodig hebben en delen dan de aangemelde vrijwilligers in voor elk onderdeel.
  • Je kunt je alleen aanmelden als individu en niet als groep.

Waarom registreren in Digibeest?
Voor Stichting KinderBeestFeest is het belangrijk om te weten wie onze vrijwilligers zijn, wanneer zij beschikbaar zijn, wat hun precieze taken en competenties zijn, etcetera. Wij willen iedere vrijwilliger zo goed mogelijk informeren. Zo voorzien wij onze vrijwilligers van een draaiboek voor de grote dag. Goede registratie is ook nodig in het kader van de veiligheid. We hebben immers te maken met een kwetsbare doelgroep. 
Goed om te weten als je je aanmeldt als vrijwilliger voor de editie van 2024: om problemen of (onterechte) beschuldigingen te voorkomen kennen wij het vierogenprincipe. Dit wil zeggen dat je er altijd voor zorgt dat je gezien en gehoord kan worden door een andere volwassene als je iets met een gast onderneemt. Door je als vrijwilliger aan te melden in Digibeest voor het KinderBeestFeest 2024 verklaar je dat je je aan dit vierogenprincipe zal houden.

Doen!
Jouw registratie is dus echt nodig als je je als vrijwilliger voor het KinderBeestFeest wilt opgeven. 
 
Bij wie kan ik terecht met vragen over Digibeest?
Je kunt je vragen stellen over Digibeest via het informatienummer van het KinderBeestFeest, 020 – 21 49 331, optie 2. Meld je hier aan.

Met wie werken we samen?
Stichting KinderBeestFeest organiseert dit feest samen met ARTIS, de Gemeente Amsterdam en diverse hulpdiensten. Onder andere de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, Defensie, de Reddingsbrigade en Rode Kruis werken vrijwillig mee.
ARTIS stelt haar park voor deze speciale avond beschikbaar. De Gemeente Amsterdam heeft een ondersteunende taak.

Ben je vrijwilliger bij de aankomende editie van het KinderBeestFeest en heb je een vraag?
Bezoek dan onze pagina met Veelgestelde Vragen voor meer informatie!


Sponsors