Vrijwilligers Algemeen

Het KinderBeestFeest wordt doorgaans mogelijk gemaakt door meer dan 1500 vrijwilligers. De voorbereidingen beginnen dan al direct na het eindigen van het feest. Dit is een groot team van vrijwilligers welke je kunt vinden in de organisatie-structuur van Stichting KinderBeestFeest. De meeste vrijwilligers zetten zich vooral in op de dag zelf: van voorbereiden van de activiteiten in ARTIS tot het rijden met de hulpverlenersvoertuigen. Voor hen duurt het KinderBeestFeest van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en iedereen zet zich met veel liefde en positieve energie in voor de kinderen. Een superblije sfeer waar je kippenvel van krijgt.

Wil je meehelpen met het KinderBeestFeest? Begrijp je dat vrijwillig niet vrijblijvend is? Ben je goed bereikbaar en kun je snel reageren? Ben je vrijdag 10 juni 2022 de hele dag beschikbaar, ja, tot ‘s avonds laat misschien wel? Nou, dan zoekt de organisatie jouw inzet!

Houd echter rekening met het feit dat je misschien dit jaar niet uitgenodigd wordt. Wegens corona ziet de organisatie zich genoodzaakt een kleinere versie van het KinderBeestFeest te organiseren en zullen we daarom minder vrijwilligers nodig hebben. 

De uitgenodigde kinderen voor het KinderBeestFeest is een kwetsbare doelgroep. Veiligheid voor de gezondheid van deze groep mensen heeft prioriteit nr. 1. Daar zullen we passende maatregelen voor treffen. Dit betekent onder andere dat we van vrijwilligers vragen dan geldende of andere passende maatregelen te nemen, bijvoorbeeld een negatieve test tonen. 

Wil jij meedoen als vrijwilliger? Kijk dan op de pagina Aanmelden en meld je aan!


Heb je verder nog vragen? Kijk eerst even naar onze pagina Veel gestelde vragen.


De coördinatoren van KinderBeestFeest 2022 vindt je op de pagina organisatie.

Wie doen er mee?

Stichting KinderBeestFeest organiseert dit feest samen met ARTIS, de Gemeente Amsterdam en diverse hulpdiensten. Onder andere de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, Defensie, de Reddingsbrigade en Rode Kruis werken vrijwillig mee.

Ingang ARTIS vol ballonnen

ARTIS stelt haar tuin voor deze speciale avond beschikbaar. 

De Gemeente Amsterdam heeft een ondersteunende taak.