Informatie voor de pers

Het KinderBeestFeest

…is een besloten feest in ARTIS, doorgaans op de eerste vrijdag in juni. Het is een feest speciaal voor gehandicapte kinderen en kinderen met een specifieke zorgbehoefte uit Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland.
Gasten worden uitgenodigd door ziekenhuizen en instellingen, niet door de organisatie. De kinderen mogen hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Vele vrijwilligers zijn in touw om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen. Zo zijn er diverse activiteiten in ARTIS maar is er ook de inzet van diverse hulpdiensten. Samen met politiemotoren gaan meer dan 300 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar ARTIS te brengen voor een onvergetelijke avond. Ook worden bootjes van de Reddingsbrigade en rondvaartboten ingezet.
Wie op deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen in Amsterdam ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’.

Voor meer informatie of eventuele vragen over het KinderBeestFeest kunt u contact opnemen met communicatie@kinderbeestfeest.nl
 

Sponsors

[gslogo id=1]