Historie

Ko Veltman en Iris Kuethe, beide dierverzorgers in ARTIS, organiseerden in 2000 in ARTIS het eerste feest voor chronisch zieke kinderen van het AMC Emma Kinderziekenhuis. Het feest werd georganiseerd door dierverzorgers en overig ARTIS personeel met allerlei leuke activiteiten met betrekking tot de dierentuin welke doorgaans voor deze kinderen niet toegankelijk zijn.

 

De organisatie breidde zich uit met meerdere dierverzorgers, het zogenaamde ‘Dreamteam’. Om verkeersproblemen te voorkomen en meer kinderen naar ARTIS te brengen is men in 2007 samen gaan werken met Mark van Zandwijk (ambulance) en Frido Stein en Petra van de Meulen (beide politie). Dit Team Samenwerkende Hulpdiensten namen de organisatie op zich van het logistieke gebeuren. Beide teams werden in 2010 samengevoegd tot één organisatie binnen een stichting.

 

Hoe zit het nou eigenlijk?

In 1996 nam Peter van de Wulp, dierverzorger van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam het initiatief om een jaarlijkse avond te organiseren voor chronisch zieke kinderen. Via het Sophia Kinderziekenhuis kwam op deze eerste avond 175 Kinderen met kanker samen met hun familieleden naar Diergaarde Blijdorp.
Voor dit feest werd het initiatief in Blijdorp genomen om Stichting Dreamnight at the Zoo op te richten. Steeds meer dierverzorgers uit diverse dierentuinen in Nederland sloten zich hierbij aan. Jaarlijks waren er bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.
St. Dreamnight at the Zoo nodigen dierentuinen over de gehele wereld uit om ook in hun tuin zo’n prachtige avond te organiseren. Wil je weten welke dierentuinen er mee doen, kijk dan op www.dreamnightatthezoo.nl

 

Dreamnight at ARTIS of KinderBeestFeest?

De naam Dreamnight at ARTIS is ontstaan toen de Stichting Dreamnight at the Zoo werd opgericht. De dierentuinen die toen al meededen hadden ieder een eigen naam voor hun feest.

 

Apenheul noemde het bijvoorbeeld Apenstaartjesmaatjesdag. De organisatie in ARTIS noemde het KinderBeestFeest. Omdat er zo wel heel veel verschillende namen ontstonden besloten de dierentuinen die meededen: “We doen één naam namelijk Dreamnight at… ” Zo ontstond dus de naam Dreamnight at ARTIS. Langzamerhand is het Dreamnight geworden. Inmiddels heeft de organisatie besloten met oprichting van Stichting KinderBeestFeest de oude vertrouwde naam weer te gebruiken voor dit unieke feest, namelijk Het KinderBeestFeest.