Veel Gestelde Vragen

Onderstaande informatie is van toepassing voor het KinderBeestFeest op vrijdag 2 juni 2023.

Hoe kan ik me aanmelden om ook naar het KinderBeestFeest te gaan?
Aanmelden is helaas niet mogelijk. Het (medisch) team van alle deelnemende instellingen kiest en nodigt elk jaar de gasten uit namens de organisatie.

Kun je (plotseling) toch niet komen?  
Geef dit alsjeblieft aan ons door. Ook als dit op het laatste moment is. Op die manier kunnen we misschien andere kinderen en gezinnen blij maken met een plaats bij het KinderBeestFeest.  
Afmelden kun via je contactpersoon van jouw ziekenhuis of instelling.  

Bij wie kan ik terecht met vragen?
Tot op de dag van het KinderBeestFeest:
Bij de Instelling: Je kunt al je vragen stellen aan het contactpersoon van je instelling.

Tijdens het KinderBeestFeest:
Informatie team: Aan de vrijwilligers van het Informatieteam kun je vragen stellen. Zij zijn herkenbaar aan hun zwarte polo met daarom een grote I, welke je rondom en in ARTIS kunt hen vinden en bij het informatiepunt bij de Apenrots en Aquarium. Deze staan vermeld op de plattegrond die je bij binnenkomst krijgt.

Natuurlijk kun je ook tijdens het KinderBeestFeest altijd je vraag stellen aan één van de KinderBeestFeest medewerkers in ARTIS.

Kan ik met eigen vervoer naar ARTIS komen?
Dit raden we ten zeerste af, alle straten in de Plantagebuurt (rondom ARTIS) worden afgesloten voor alle verkeer. Parkeren op de parkeerplaats van ARTIS is ook niet mogelijk. De trams van het GVB zullen worden omgeleid. We doen dit om te zorgen dat we zoveel mogelijk gasten kunnen ophalen bij de instellingen en deze veilig rondom ARTIS kunnen laten uit en instappen. Het is dus lastig ARTIS te bereiken en parkeren is niet mogelijk bij ARTIS.

Mocht u toch met eigen vervoer willen komen dan zijn er parkeergarages, waaronder Markenhoven, in de buurt. Let op, in Amsterdam is het overal betaald parkeren.

Hoe kom ik bij ARTIS?
De instelling geeft aan via welke opstaplocatie jij naar het KinderBeestFeest komt. LET OP! Het is niet mogelijk te wisselen van opstaplocatie wanneer deze is toegewezen!

Waarom niet?
Doet u wel wisselen van opstaplocatie, dan kan het betekenen dat er geen voertuig beschikbaar is of er staat elders een voertuig onnodig leeg. Dit is geen welkome ervaring; Voor uw gezin betekent dat er misschien geen voertuig beschikbaar is. Voor de organisatoren ook, die zijn met indelen al weken  bezig en hebben slapeloze nachten ervaren. Voor de chauffeurs die vanuit heel Nederland graag een vrijwillig handje toesteken en dan voor niets dreigen te komen. Dank voor uw begrip hiervoor. 

Met een voertuig naar ARTIS -> Waar moet ik rekening mee houden?:

 • Kom met eigen vervoer naar de opstaplocatie die je van de contactpersoon van het ziekenhuis of de instelling hebt gekregen.    
 • Op de opstapplaats staan voertuigen klaar. Bijvoorbeeld een politiewagen,  brandweerauto of ander voertuig.  
 • Elk voertuig gaat zelfstandig naar een verzamelplek in Amsterdam.   
 • Vanaf de verzamelplaats rijden alle voertuigen in een stoet met zwaailicht en sirenes naar ARTIS.  

Met een bootje naar ARTIS -> Waar moet ik rekening mee houden? 
Ga met eigen vervoer naar het Marine-terrein in Amsterdam, hier kun je parkeren. Parkeren is gratis. Let op, je kunt hier alleen parkeren als de instelling je hier heeft ingedeeld!

Kan ik opstappen bij een andere opstaplocatie dan we hebben opgeven?
Nee dit is niet mogelijk, er kan alleen opgestapt worden op de aangemelde opstapplaats.

Hoe kom ik ARTIS binnen?
Iedereen in jouw gezin krijgt een polsbandje. Deze bandjes zijn het bewijs dat jullie toegang hebben tot het KinderBeestFeest. Zonder het polsbandje kan je op 2 juni niet bij ARTIS naar binnen. Dit wordt bij de ingang van ARTIS gecontroleerd. De polsbandjes zijn ook nodig voor het speciale vervoer. Wees dus zuinig op je polsbandje!  Let op! Zet op het polsbandje van je kind het 06-telefoonnummer waarop je te bereiken bent.

Ik heb mijn polsbandjes (nog) niet ontvangen, wat moet ik doen?
Mocht u 4 dagen voor het KinderBeestFeest de polsbandjes nog niet hebben gevonden, neem dan contact op met de instelling waar je de polsbandjes van zou ontvangen.

Waar vind ik informatie over de activiteiten/toiletten tijdens het KinderBeestFeest?
Bij binnenkomst in ARTIS krijgt ieder gezin een plattegrond. Hierop staat ook informatie die van belang is, bijvoorbeeld waar de toiletten zijn/verschoningsplek voor grote kinderen.

Is er een speciaal telefoonnummer dat ik tijdens het KinderBeestFeest kan bellen?
De organisatie van het KinderBeestFeest is op vrijdag 2 juni te bereiken op telefoonnummer: 020 – 214 93 31. Dit nummer is speciaal voor spoedgevallen, medische hulp en vragen over vervoer.

Wat moet ik doen als ik mijn kind kwijt ben?

 • Er is een verzamelplaats vermiste kinderen bij de hoofdingang van ARTIS. 
 • Als een kind zonder ouder in of rondom ARTIS aangetroffen wordt, brengen we deze  naar de Hoofdingang waar iemand is om het kind op te vangen. Daarna gaan we er  alles aan doen zo snel mogelijk de ouders te vinden. 
 • Uw kunt eventueel bellen met tel.nr 020 – 214 93 31.   
 • Vergeet niet uw 06-nummer op het polsbandje te schrijven.

Is er medische hulp aanwezig bij het KinderBeestFeest?
Er zijn speciale ambulance teams op fietsen in en rondom ARTIS aanwezig voor de medische hulpverlening. Ook is er een kinderarts beschikbaar.
Mocht u hier gebruik van willen maken of nodig zijn bel dan 020 – 214 93 31.   

Mogen we onze eigen broodjes en drinken meenemen?
Geen probleem. Neem lekker je picknickkleed mee! Alle restaurant zijn geopend, maar houd rekening met rijen met wachtenden. 

Kan ik een rolstoel van ARTIS lenen?
In ARTIS zijn geen rolstoelen, mocht je een rolstoel nodig hebben, moet je deze zelf meenemen. 

Hoe vertrek ik weer van ARTIS?
Je bent gekomen met een voertuig:

 • Jullie voertuig parkeert bij ARTIS op een parkeerplaats rond Artis. 
 • Jullie hebben een kaartje  gekregen met naam en telefoonnummer van de chauffeur. Op het kaartje staat ook de naam  van de parkeerplaats waar jullie voertuig staat. En hoe laat jullie er worden verwacht. 

Let op! Na afloop van het KinderBeestFeest moeten jullie op de afgesproken tijd weer bij je eigen voertuig zijn. Jullie worden dan naar de opstaplocatie teruggebracht zonder zwaailichten en sirenes.   

Je bent gekomen met een bootje: 

 • Ga naar de steiger waar je bent uitgestapt. Daar wachten bootjes die jullie weer terugvaren naar het Marine-terrein.

Let op: Het kan ’s avonds afkoelen, dus zorg dat je voor de terugreis warm gekleed kan.


Sponsors