Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Aanmelden gaat via een geautomatiseerd systeem, genaamd ‘Digibeest’.

Let op! We hebben dit jaar een nieuw systeem in gebruik genomen. Hierdoor moet elke vrijwilliger een nieuw account aanmaken en zich daarna inschrijven. Inschrijven kun je hier doen.

Doe ik automatisch mee wanneer ik mij heb aangemeld?
Nee, dat kunnen wij niet garanderen. Houd er rekening mee dat het KinderBeestFeest ook in 2023 in een afgeslankte versie zal plaats vinden, dus hebben we minder vrijwilligers nodig dan enkele jaren geleden.

Wanneer en hoe weet ik of ik ben ingedeeld als vrijwilliger? 
Het is niet te doen om iedereen persoonlijk op de hoogte te houden. Wanneer jij je hebt aangemeld op Digibeest en inlogt kun je zien of je mee gaat doen. Degene die daadwerkelijk worden ingedeeld worden dan benaderd met extra informatie voor de dag zelf. Wanneer dat precies is, is afhankelijk van wanneer we de indeling rond hebben. Het is dus zaak dat je zelf Digibeest in de gaten houdt. 

Waarom zijn er minder vrijwilligers nodig dit jaar? 
Het KinderBeestFeest zal dit jaar op een kleinschaliger manier plaats vinden. De kleinschaliger opzet van 2022 heeft veel positieve feedback van zowel gasten als vrijwilligers ontvangen. We hebben daarom besloten te blijven kiezen voor kwaliteit van beleving boven kwantiteit. Wel hebben we dit jaar meer gasten uitgenodigd dan in 2022, maar het aantal gasten blijft dit jaar lager dan voorheen.

Ik heb al eerder meegedaan met het KBF. Moet ik mij dan nog een keer inschrijven? 
Alle vrijwilligers moeten zich (opnieuw) aan melden in Digibeest, ook als je al eens eerder mee hebt gedaan. 

Ik ben ingedeeld, maar heb een vraag over het KinderBeestFeest, waar kan ik deze stellen?
Voor vragen verwijzen we je naar je contactpersoon. Dat is degene met wie je contact hebt in voorbereiding van het KinderBeestFeest en/of tijdens het KinderBeestFeest.

Ik heb me aangemeld als chauffeur, maar heb nog niets gehoord over in welk onderdeel ik ben ingedeeld.
Je kunt het beste contact opnemen met de contactpersoon van je dienst waar je voor werkzaam bent. 
 
Hoe kom ik ARTIS binnen?
Vrijwilligers met een geldig polsbandje of toegangspas mogen na 16.00 uur alleen via het toegangshek op het ARTIS-plein het park in. De andere ingangen zijn exclusief voor onze gasten.

Zijn er Corona maatregelen?
Tijdens de 2022 editie van het KBF werd er extra scherp gelet worden op Corona maatregelen, aangezien we met een kwetsbare doelgroep te maken hebben. Dit jaar hebben we deze maatregelen losgelaten. Het blijft de gasten uiteraard vrij om zelf te beslissen hoe ze zich door het park bewegen en aan welke activiteiten ze deelnemen. 

Mag je als chauffeur optische- en geluidssignalen voeren?
Hier zijn speciale regels voor opgesteld. Deze vind je in het Draaiboek Verkeer. Verder verklaar je door middel van je inschrijving in Digibeest dat je alleen gebruik van optische en geluidssignalen zal maken op de heenweg tijdens de routes vanaf de hubs naar ARTIS. Voor de routes vanaf de hubs naar ARTIS geldt dus: alleen op de heenweg gebruik maken van optische- en geluidssignalen. Bij vragen kun je contact opnemen met je cluster coördinator. 

Moet ik zelf voor eten en drinken zorgen?
Alle vrijwilligers krijgen een maaltijd in buffetvorm en een verpakking water aangeboden. In het Groote Museum zal een kantine voor de vrijwilligers worden ingericht in de Koningszaal. Hier kun je iets eten en drinken en natuurlijk je collega vrijwilligers ontmoeten. De kantine zal van 16:00 tot 21:00 uur operationeel zijn.

Daarnaast krijgen alle gasten en vrijwilligers op vertoon van hun geldige polsbandje 25% korting op het gehele assortiment bij alle reguliere horeca uitgiftepunten in het park. Maar, bedenk dat als je rijen ziet staan er ook gasten staan te wachten. 

Binnen het park vind je ook een aantal watertappunten; uiteraard kun je hier ook gebruik van maken. Neem zelf een waterfles mee, wel zo goed voor het milieu.

Waar is het Servicepunt?
In het Groote Museum vind je het Servicepunt in de Tijgerzaal. Deze is vanaf 13.00 – 21.00 uur operationeel.
 
Zijn er ook toiletten voor vrijwilligers buiten ARTIS?
In het Groote Museum zijn toiletten.

Waar kan ik me omkleden voor mijn activiteit?
We hebben geen aparte kleedkamers om je om te kleden. Het beste alternatief zijn de toiletten, beneden in het Groote Museum. Het KinderBeestFeest is niet verantwoordelijk voor je persoonlijke eigendommen zoals bijvoorbeeld je “normale” kleding, let hier dus zelf goed op.

Moet ik mijn uniform aan tijdens het KinderBeestFeest?
Alle vrijwilligers worden verzocht in hun dagelijkse uniform naar het KinderBeestFeest te komen. Voor brandweervrijwilligers is dit het kazernetenue. Mocht je geen uniform hebben, krijg je van de organisatie een roze KBF T-shirt. 
 
Is er ook weer een borrel na afloop?
Ja. In het Groote Museum (Koningszaal) zal van 22:00 tot 23:30 uur een borrel voor alle vrijwilligers van het KBF worden gegeven. Onder het genot van een hapje en drankje is er de mogelijkheid om na te praten over het KBF. ARTIS houdt haar buren graag te vriend; houdt alsjeblieft rekening met de omwonenden als je weer naar huis gaat!

Mogen alle vrijwilligers ARTIS in?
Nee, om zoveel mogelijk ruimte te houden voor onze gasten is dit helaas niet mogelijk. Alleen de vrijwilligers met een activiteit in ARTIS mogen naar binnen. 

Voor vrijwilligers van bijvoorbeeld Vervoer hebben we zoals gebruikelijk een beperkt (maar ruim) aantal pasjes beschikbaar waarmee je een rondje door het park kunt lopen om mee te genieten met de gasten. Deze pasjes zijn verkrijgbaar bij de ingang aan het ARTIS-plein, het hek nabij de flamingo’s. 

Ik ben vrijwilliger met een activiteit in ARTIS, waar kan ik materiele spullen, bijvoorbeeld tafels en stoelen ophalen?
Net als in 2022 kun je je materiaal ophalen bij het Groote Museum, in of nabij de Tijgerzaal. In sommige gevallen zullen de materialen voor je op de juiste plek in het park gebracht worden. 

Let op! de reguliere bezoekers van ARTIS mogen geen hinder ondervinden van het ophalen van de materiele spullen.

Hoe laat kan ik ARTIS in?
Je bent als vrijwilliger vanaf 13:00 uur welkom op ARTIS plein/servicepunt, maar je mag pas vanaf 16:00 uur het park daadwerkelijk in. We begrijpen dat je staat te springen om het park in te gaan, maar we raden je toch sterk aan om na 15:00 uur te komen. Voor 16:00 uur kom je het park niet in. Ga ook niet vóór 16.00 uur aan de kassamedewerkers vragen of je het park in mag namens KBF, dat heeft niet zo veel zin en je brengt de organisatie KBF in verlegenheid omdat zij afspraken maken met ARTIS.

Ik kom met een (demo) voertuig voor een activiteit naar het park. Hoe laat en waar kan ik het park inrijden? 
Als je met een demo voertuig naar het park komt stem je dit af met de coördinator van Park Activiteiten. Deze persoon zal je vertellen hoe laat je op welke locatie het park in kunt rijden. Vanaf de betreffende ingang zul je onder begeleiding naar de plek van je activiteit gebracht worden. Uiteraard let je tijdens dat ritje door het park sterk op je eigen snelheid en de veiligheid van de gasten, vrijwilligers en personeel in het park.

Ik kom met veel en zware spullen voor mijn activiteit naar het park. Wat kan ik het beste doen?
We willen en moeten het aantal voertuigen in het park tot een absoluut minimum beperken, ook voor laden en lossen. 
Als je voor je activiteit veel en / of zware spullen nodig hebt dan hebben we eigenlijk het liefste dat je dan ook wat sterke personen meeneemt om de spullen door het park te dragen. We begrijpen dat dit niet altijd mogelijk is. Mocht het écht niet anders kunnen, neem dan (ruim) van tevoren contact op met de coördinator van Park Activiteiten. 

Let op: zelfs als je wel tijdelijk het park op mag om te laden en lossen, dan moet het voertuig na afloop van het laden / lossen van het park af. Dit betekent dat je het voertuig dus ook niet op het distributiecentrum mag laten staan. 

Denk er aan dat je eventueel een parkeerkaart nodig hebt als je na 16:00 uur in de buurt van ARTIS rijdt.

Kan ik parkeren bij ARTIS?
Ja dat kan. Vrijwilligers die voor het KBF met de auto naar ARTIS komen kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats van ARTIS. 

  • Houd er rekening mee dat de wegen rondom ARTIS vanaf 16:00 uur worden afgesloten voor al het verkeer, inclusief openbaar vervoer.
  • Als je na 16:00 uur nog naar het parkeerterrein van ARTIS wilt met je auto moet je een speciale parkeerkaart op kenteken aanvragen via Digibeest. Met deze parkeerkaart achter de voorruit zal doorgang worden verleend. Een parkeerkaart kan tot en met donderdag 1 juni 24.00 uur aangevraagd worden.
  • Na afloop van het KinderBeestFeest zal de slagboom van de parkeerplaats niet open staan. Dit betekent dat de parkeerkaarten gevalideerd moeten worden alvorens uit te rijden. Dit kan tussen 13.00 – 21.00 uur bij het KBF Service punt in het Groote Museum gedaan worden. Zorg wel dat je herkenbaar bent als vrijwilliger van KBF middels je polsbandje!

Ik heb vragen die niet op deze pagina staan, waar kan ik dan terecht?
Je kunt mailen naar info@kinderbeestfeest.nl