Veel gestelde vragen

Gaat het KinderBeestFeest 2022 door dit jaar?
De datum KinderBeestFeest 2022 is geprikt, namelijk op vrijdag 10 juni a.s. Vanwege Pinksteren is de datum een week later dan de gebruikelijke 1e vrijdag in juni. Het zal echter een kleinschaliger feest worden.

Waarom wordt het feest dit jaar kleinschaliger? 
Wegens de kwetsbare gezondheid van onze gasten heeft de organisatie in verband met corona besloten tot een kleinschaliger KinderBeestFeest. 

Wanneer weten we zeker dat het feest doorgaat? 
De organisatie van het KBF heeft half maart besloten om het KinderBeestFeest door te laten gaan. De voorbereidingen zij nu in volle gang. Echter, door het grillige karakter van het coronavirus kan niet uitgesloten worden dat het feest in een later stadium toch afgelast moet worden. We vragen hier begrip voor. 

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Aanmelden gaat via een geautomatiseerd systeem, genaamd ‘Digibeest’ en kun je hier doen.
Je kunt meer informatie vinden op de pagina Aanmelden.

Doe ik automatisch mee wanneer ik mij heb aangemeld?
Nee, dat kunnen wij niet garanderen. Houd er rekening mee dat het KinderBeestFeest 2022 wederom niet door kan gaan. Maar ook dat bij genoeg aanmeldingen je misschien niet mee kunt doen als vrijwilliger, omdat KBF 2022 in een afgeslankte versie zal plaats vinden, dus hebben we minder vrijwilligers nodig.

Wanneer en hoe weet ik of ik ben ingedeeld als vrijwilliger? 
Het is niet te doen om iedereen persoonlijk op de hoogte te houden. Wanneer jij je hebt aangemeld op Digibeest en inlogt kun je zien of je mee gaat doen. Degene die daadwerkelijk worden ingedeeld worden dan benaderd met extra informatie voor de dag zelf. Wanneer dat precies is, is afhankelijk van wanneer we de indeling rond hebben. Het is dus zaak dat je zelf Digibeest in de gaten houdt.

Waarom zijn er minder vrijwilligers nodig dit jaar? 
Het KinderBeestFeest zal dit jaar op een kleinschaliger manier plaats vinden. 

Ik heb al eerder meegedaan met het KBF. Moet ik mij dan nog een keer inschrijven? 
Alle vrijwilligers moeten zich aan melden in Digibeest, ook als je al eens eerder mee hebt gedaan.

Hoe zorgen jullie ervoor dat het feest veilig verloopt met oog op corona?
We gaan ons uiterste best doen om het feest zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo vragen wij vrijwilligers om passende maatregelen te nemen, bijvoorbeeld een negatieve test. Activiteiten zullen op afstand en zoveel mogelijk in de ‘gezinsbubbel’ plaatsvinden. Ons uitgangspunt is dat er 1 gezin per voertuig vervoerd wordt en dat gasten gefaseerd in ARTIS aankomen zodat er geen drukte ontstaat. Informatie over aanvullende maatregelen volgt op een later moment. 

Ik heb vragen die niet op deze pagina staan, waar kan ik dan terecht?
Je kunt mailen naar info@kinderbeestfeest.nl

Ik ben ingedeeld, maar heb een vraag over het KinderBeestFeest, waar kan ik deze stellen?
Voor vragen verwijzen we je naar je contactpersoon. (Een contactpersoon is degene met wie je contact hebt in voorbereiding van het KinderBeestFeest en/of tijdens het KinderBeestFeest.)

Ik heb me aangemeld als chauffeur, maar heb nog niets gehoord over in welk onderdeel ik ben ingedeeld.
Je kunt het beste contact opnemen met de contactpersoon van je dienst waar je voor werkzaam bent. 
 
Hoe kom ik ARTIS binnen?
Vrijwilligers met een geldig polsbandje of toegangspas mogen na 16.00 uur alleen via het toegangshek op het ARTISplein het park in. De andere ingangen zijn exclusief voor onze gasten.

Zijn er Corona maatregelen?

Tijdens de 2022 editie van het KBF zal er extra scherp gelet worden op Corona maatregelen, aangezien we met een kwetsbare doelgroep te maken hebben. Er zijn diverse maatregelen tijdens het vervoer en bij aankomst, maar ook in het park gelden een aantal maatregelen die strikt nageleefd dienen te worden. Raadpleeg het draaiboek wat bij jouw Cluster hoort voor de geldende maatregelen.

Wat zijn de belangrijkste Corona maatregelen?

Doe een Corona zelfstest de avond vóór het KBF. Houd altijd voldoende afstand van de gasten. Ontsmet of was je handen regelmatig. Zorg er voor dat je een mondkapje bij je hebt. Tevens vul je een Eigen Verklaring in.

Met de Eigen Verklaring geef je aan dat je op 9 juni a.s. een Covid-zelftest hebt gedaan en dat deze negatief is. Helaas kunnen we je niet als vrijwilliger inzetten als je zelftest positief is of als je niet wil testen. Dat hebben wij aan de instellingen en aan de ouders toegezegd. Wij hebben immers te maken met een zeer kwetsbare doelgroep.   

Hoe werkt dat, met die Eigen Verklaring?

  • Je krijgt de link naar de (digitale) Eigen Verklaring via de mail ruim voor aanvang van het KBF toegestuurd. 
  • Je kan het formulier vanaf donderdag 9 juni a.s. vanaf 00:00 uur invullen. 
  • We verzoeken je de Eigen Verklaring op donderdagavond 9 juni a.s. te verzenden.  

Uiteraard zorgen wij ervoor dat er back-up testen en EV-formulieren in ARTIS en bij de opstaplocaties aanwezig zijn. Ook is het dan nog mogelijk om de Eigen Verklaring die ochtend nog in te vullen, o.a. bij het Servicepunt. Wij hopen echter dat dit niet nodig is zodat wij 10 juni zeker kunnen zijn van jouw inzet.  

Moet ik een Corona zelftest doen? En wat als ik positief test??

Alle vrijwilligers dienen de avond voor het KBF een zelftest te doen. Test je positief? Dan kun je NIET deelnemen. Zorg dus altijd voor een back-up en meld je op tijd af bij je coördinator!
Bij mensen die recent Covid hebben gehad kan de zelftest nog lang positief zijn. Is dit bij jou het geval? In de Eigen Verklaring verklaar je dan dat je de afgelopen 8 weken corona hebt gehad, dit is aangetoond door een zelftest en dat die test langer dan 11 dagen geleden was. Én dat je nu langer dan 24 uur klachtenvrij bent. In dat geval mag je gewoon meedoen.

Mag je als chauffeur optische- en geluidssignalen voeren?

Hier zijn speciale regels voor op gesteld. Deze vind je in het Draaiboek Verkeer. Verder verklaar je in de Eigen Verklaring dat je alleen gebruik van optische en geluidssignalen zal maken op de heenweg tijdens de routes vanaf de hub aan de Piet Heinkade naar ARTIS of de route vanaf de hub aan de van der Madeweg naar ARTIS. Voor beide routes vanaf de hub naar ARTIS geldt dus alleen op de heenweg gebruik maken van optische- en geluidssignalen. Bij vragen kun je contact opnemen met je cluster coördinator.
 
Moet ik zelf voor eten en drinken zorgen?

Alle vrijwilligers krijgen een maaltijd in buffetvorm en een verpakking water aangeboden. In het Groote Museum zal een kantine voor de vrijwilligers worden ingericht in de Konings / Tijgerzaal. Hier kun je de gekregen voucher inwisselen om iets te eten en drinken. De kantine zal van 16:00 tot 21:00 uur operationeel zijn.

Waar is het Servicepunt?

In het Groote Museum vind je het Servicepunt. Deze is vanaf 13.00 – 21.00 uur operationeel.
 
Zijn er ook toiletten voor vrijwilligers buiten ARTIS?
In het Groote Museum zijn toiletten.
 
Moet ik mijn uniform aan tijdens het KinderBeestFeest?
Alle vrijwilligers worden verzocht in hun dagelijkse uniform naar het KinderBeestFeest te komen. Voor brandweervrijwilligers is dit het kazernetenue. Mocht je geen uniform hebben, krijg je van de organisatie een roze t-shirt te leen. Geef dit wel van te voren aan bij je contactpersoon, zodat we je maat opzij kunnen leggen.
 
Is er ook weer een borrel na afloop?

In het Groote Museum (Konings / Tijger zaal) zal van 22:00 tot 23:30 uur een borrel voor alle vrijwilligers van het KBF worden gegeven. Onder het genot van een hapje en drankje is er de mogelijkheid om na te praten over het KBF. Tijdens de borrel zal op laag volume muziek gedraaid worden. Het is dus geen dansfeest. ARTIS houdt haar buren graag te vriend; houdt alsjeblieft rekening met de omwonenden als je weer naar huis gaat!

Mogen alle vrijwilligers ARTIS in?
Nee, helaas is dit niet mogelijk, alleen de vrijwilligers met een activiteit in ARTIS mogen naar binnen, deze vrijwilligers hebben een blauwe kleur polsbandje.

Ik ben vrijwilliger met een activiteit in ARTIS, waar kan ik materiele spullen, bijvoorbeeld tafels en stoelen ophalen?

Er zijn twee uitgiftepunten geopend vanaf 16.00 uur; Op het Dienstencentrum (rasterkaart E11C) en bij het Wolvenhuis (rasterkaart C7C). Let op; bezoekers van ARTIS mogen geen hinder ondervinden van het ophalen van de materiele spullen.

Kan ik parkeren bij ARTIS?

Vrijwilligers die voor het KBF met de auto naar ARTIS komen kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats van ARTIS.

Houd er rekening mee dat de wegen rondom ARTIS vanaf 16:00 uur worden afgesloten voor al het verkeer, inclusief openbaar vervoer.

Als je na 16:00 uur nog naar het parkeerterrein van ARTIS wilt met je auto moet je een speciale parkeerkaart op kenteken aanvragen via Digibeest. Met deze parkeerkaart achter de voorruit zal doorgang worden verleend. Een parkeerkaart kan tot en met donderdag 9 juni 24.00 uur aangevraagd worden.

Na afloop van het KinderBeestFeest zal de slagboom van de parkeerplaats niet open staan. Dit betekent dat de parkeerkaarten gevalideerd moeten worden alvorens uit te rijden. Dit kan tussen13.00 – 21.00 uur bij het KBF Service punt in het Groote Museum gedaan worden. Zorg wel dat je herkenbaar bent als vrijwilliger van KBF middels je polsbandje.