Veelgestelde Vragen voor vrijwilligers

Zoeken jullie nog vrijwilligers? 
Ja, je kunt je aanmelden als vrijwilliger door je in te schrijven in ons systeem Digibeest. Kijk op hier voor meer informatie en de link naar Digibeest. 

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger? 
Aanmelden gaat via een geautomatiseerd systeem, genaamd ‘Digibeest’. Hierin kun je een account aanmaken en je inschrijven voor het gewenste onderdeel. Kijk op hier voor meer informatie en de link naar Digibeest. 

Doe ik automatisch mee wanneer ik mij heb aangemeld? 
Nee, dat kunnen wij niet garanderen. Als we voldoende mensen hebben, dan moeten we andere aanmeldingen helaas teleurstellen. 

Wanneer en hoe weet ik of ik ben ingedeeld als vrijwilliger? 
Als jij je hebt aangemeld op Digibeest en inlogt kun je zien of je mee gaat doen. Alle mensen die daadwerkelijk worden ingedeeld, krijgen een bevestiging van deelname per e-mail én worden benaderd met extra informatie voor de dag zelf. De timing hiervan hangt af van wanneer we de indeling rond hebben. Houd dus je e-mail en Digibeest in de gaten.  

Ik heb al eerder meegedaan met het KBF. Moet ik me dan nog een keer aanmelden? 
Ja, alle vrijwilligers moeten zich (opnieuw) aanmelden in Digibeest, ook als je al eens eerder mee hebt gedaan. Let op: zorg ervoor dat je in Digibeest linksboven in je scherm “Huidige jaar/editie: 2024” ziet staan! Let op: je eerdere deelname betekent niet automatisch dat je deze editie ook mee kunt doen. De organisatie kijkt goed naar hoeveel mensen er nodig zijn en op welke plekken. 

Wat moet ik weten als ik me aanmeld als vrijwilliger voor de editie van 2024?
Om problemen of (onterechte) beschuldigingen te voorkomen willen wij het vierogenprincipe onder jullie aandacht brengen. Het vierogenprincipe wil zeggen dat je er altijd voor zorgt dat je gezien en gehoord kan worden door een andere volwassene als je iets met een gast onderneemt. Door je als vrijwilliger aan te melden in Digibeest voor het KBF 2024 verklaar je dat je je aan dit vierogenprincipe zal houden.

Ik ben ingedeeld, maar heb een vraag over het KinderBeestFeest, waar kan ik deze stellen? 
Voor vragen verwijzen we je naar je contactpersoon. Dat is degene met wie je contact hebt in voorbereiding op het KinderBeestFeest. 

Ik heb me aangemeld als chauffeur, maar nog niets gehoord over het onderdeel waarin ik ben ingedeeld. 
Neem contact op met de contactpersoon van de dienst waarvoor je werkzaam bent.  

Hoe kom ik ARTIS binnen? 
Met een geldig polsbandje of toegangspas, na 16.00 uur, uitsluitend via het toegangshek op het ARTIS-plein. Alle andere ingangen zijn exclusief voor onze gasten. 

Mag je als chauffeur optische- en geluidssignalen voeren? 
Hier zijn speciale regels voor, die je vindt in het Draaiboek Verkeer. Verder verklaar je door middel van je inschrijving in Digibeest dat je alleen op de heenweg tijdens de routes vanaf de centrale opstaplocatie naar ARTIS gebruik van optische en geluidssignalen maakt. Bij vragen kun je contact opnemen met je clustercoördinator.  

Moet ik zelf voor eten en drinken zorgen? 
Alle vrijwilligers krijgen een maaltijd en water aangeboden. Voor de vrijwilligers die op en rond ARTIS actief zijn, is dat in het Groote Museum. Voor de vrijwilligers van vervoer water is dat op de MEA.  
In het Groote Museum (Koningszaal) wordt een kantine voor de vrijwilligers ingericht. Hier kun je iets eten en drinken en natuurlijk je collega-vrijwilligers ontmoeten. De kantine zal van 16:00 tot 21:00 uur operationeel zijn. Je kunt natuurlijk ook iets kopen bij de ARTIS-horeca in het park. Bedenk wel dat als je rijen ziet staan er ook gasten staan te wachten!  
In het park vind je ook een aantal watertappunten; uiteraard kun je hier ook gebruik van maken. Neem zelf een waterfles mee, wel zo goed voor het milieu. 

Waar is het Servicepunt? 
In het Groote Museum vind je het Servicepunt in de Tijgerzaal. Deze is operationeel van 13:00 tot 21:00 uur. 

Zijn er ook toiletten voor vrijwilligers buiten ARTIS? 
Ja, in het Groote Museum zijn toiletten. 

Waar kan ik me omkleden voor mijn activiteit? 
We hebben geen aparte kleedkamers om je om te kleden. Het beste alternatief zijn de toiletten, beneden in het Groote Museum. Het KinderBeestFeest is niet verantwoordelijk voor je persoonlijke eigendommen zoals je “normale” kleding. Let hier dus zelf goed op. 

Moet ik mijn uniform aan tijdens het KinderBeestFeest? 
Alle vrijwilligers worden verzocht in hun dagelijkse uniform naar het KinderBeestFeest te komen. Voor brandweervrijwilligers is dit het kazernetenue. Mocht je geen uniform hebben, dan krijg je van de organisatie een hesje voor je herkenbaarheid.  

Is er ook weer een borrel na afloop? 
Ja. In het Groote Museum (Koningszaal) is van 22:00 tot 23:30 uur een borrel voor alle vrijwilligers van het KBF. Onder het genot van een hapje en drankje is er mogelijkheid om na te praten over het KBF. ARTIS houdt haar buren graag te vriend; houd alsjeblieft rekening met de omwonenden als je weer naar huis gaat! 

Mogen alle vrijwilligers ARTIS in? 
Nee, om zoveel mogelijk ruimte te houden voor onze gasten is dit helaas niet mogelijk. Alleen de vrijwilligers met een activiteit in ARTIS mogen naar binnen.  
Voor vrijwilligers van bijvoorbeeld Vervoer hebben we zoals gebruikelijk een aantal pasjes beschikbaar waarmee je een rondje door het park kunt lopen om mee te genieten met de gasten. Deze pasjes zijn verkrijgbaar bij de ingang aan het ARTIS-plein, bij het hek nabij de flamingo’s.  

Ik ben vrijwilliger met een activiteit in ARTIS, waar kan ik spullen zoals tafels en stoelen ophalen?  
Net als in vorige jaren kun je je materiaal ophalen bij het Groote Museum, in of nabij de Tijgerzaal. In sommige gevallen worden de materialen voor je op de juiste plek in het park gebracht. Let op: de reguliere bezoekers van ARTIS mogen geen hinder ondervinden van het ophalen van de spullen. 

Hoe laat kan ik ARTIS in? 
Je mag als vrijwilliger vanaf 16:00 uur het park daadwerkelijk in. We begrijpen dat je staat te springen om het park in te gaan, maar we raden je toch sterk aan om na 15:00 uur te arriveren op het ARTIS-plein/servicepunt. Voor 16:00 uur kom je het park echt niet in. Vraag ook s.v.p. niet vóór 16.00 uur aan de kassamedewerkers of je het park in mag namens KBF. Daarnaast is de hoofdingang uitsluitend voor ARTIS- en KBF-gasten, en niet voor vrijwilligers. 

Ik kom met een (demo-)voertuig voor een activiteit naar ARTIS. Hoe laat en waar kan ik ARTIS inrijden?  
Dit stem je af met de coördinator van Park Activiteiten. Zij zal je vertellen hoe laat je op welke locatie het park in kunt rijden. Vanaf de betreffende ingang word je onder begeleiding naar de plek van je activiteit gebracht. Let tijdens dat ritje door het park goed op je snelheid en de veiligheid van de gasten, vrijwilligers en personeel in het park. 

Kan ik parkeren bij ARTIS? 
Ja dat kan. Vrijwilligers die voor het KBF met de auto naar ARTIS komen kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats van ARTIS, maar let op: 

  • De wegen rondom ARTIS worden vanaf 16:00 uur afgesloten voor al het verkeer, inclusief het openbaar vervoer. 
  • Als je na 16:00 uur naar het parkeerterrein van ARTIS wilt met je auto moet je een speciale parkeerkaart op kenteken aanvragen via Digibeest. Met deze parkeerkaart achter de voorruit zal doorgang worden verleend. Een parkeerkaart kan tot en met donderdag 6 juni 24:00 uur aangevraagd worden. 
  • Na afloop van het KinderBeestFeest staat de slagboom van de parkeerplaats niet automatisch open. Zorg er daarom voor dat je parkeerkaart gevalideerd wordt voordat je uitrijdt. Dit kan tussen 13:00 en 21:00 uur bij het Servicepunt in het Groote Museum. Zorg er wel voor dat je herkenbaar bent middels je polsbandje! 

Kan ik in ARTIS met contant geld betalen? 
Nee, in ARTIS kan alleen met pin worden betaald. 

Ik heb vragen die niet op deze pagina staan, waar kan ik dan terecht?
Mail je vraag naar info@kinderbeestfeest.nl