Msc Jan de Wit

Tijdens het KinderBeestFeest verrijst er in de Plantage Middenlaan een Commandopost van waar alle zaken omtrent het KinderBeestFeest in de gaten worden gehouden. Het vervoer wordt er onder andere gecoördineerd en er zijn regelmatig overleggen met de dienstdoende coördinatoren. Tijdens één van deze overleggen viel Jan de Wit binnen met een grote doos gebak. Hij had iets heel belangrijks te vieren dankzij het KinderBeestFeest en dat wilde hij graag delen.Jan deed namelijk een opleiding Master Information Management. Een tweejarige studie waarbij hij een unieke scriptie heeft kunnen schrijven dankzij het KinderBeestFeest. 

In zijn scriptie heeft hij uitleg kunnen geven van het effect van de inzet van ‘locators’ is in een crisissituatie waarbij veel hulpverleners voertuigen zijn betrokken. Waar beter dit uit te testen dan tijdens het ophalen en naar huis brengen van de KBF kinderen met ruim 400 hulpverleners voertuigen! Locators zijn apparaatjes die meerijden met de colonnes. In de commandopost kan dan precies gekeken worden waar de colonne zich bevindt en op tijd gewaarschuwd worden als deze een file tegen gaat komen, geadviseerd kan worden een andere route te rijden of als colonnes gelijk aan komen bij Artis kan dit beter gecoördineerd worden en kunnen de voertuigen in de juiste volgorde parkeren. Een belangrijke methode die zorgt dat de kinderen veilig en op tijd aankomen/vertrekken bij/van het KinderBeestFeest. 

Jan de Wit heeft zijn ‘bul’ behaald, is nu Master of Science of beter vertaald, meester in de toegepaste wetenschappen, een graad in het hoger onderwijs, en kwam even trakteren met lekkere petit fours. Gefeliciteerd Jan!! 

Jan de Wit